Searching...
Tuesday, August 11, 2015
3:25 AM 0

Ini jawapan sebenar Mengapa Rosmah jalan mendahului Najib Razak


ENTAH di mana silapnya, sekeping gambar yang memaparkan isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor jalan ‘mendahului’ suaminya Datuk Seri Najib Abdul Razak ketika menghadiri sambutan Hari Kebangsaan Singapura pada Ahad lepas menjadi viral dan bualan hangat netizen di laman sosial.

Hanya gara-gara salah faham gambar tersebut, ramai membuat kesimpulan mendakwa Rosmah merupakan isteri yang ‘bossy’ sehingga suaminya terpaksa berjalan di belakang.

Menjawab segala tohmahan dan kritikan tersebut, Datuk Rizal Mansor selaku pembantu kepada isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor menjelaskan situasi sebenar perihal gambar tersebut.
Menurut Rizal, Rosmah terpaksa berjalan dahulu di hadapan kerana tempat duduk beliau berada di sebelah dalam.

“Datin Seri Rosmah jalan di depan Datuk Seri Najib… cuba tengok susunan tempat duduk… macam pergi tengok wayang, siapa yang duduk sebelah dalam masuk dulu.

“Tempat duduk dan kedudukan masuk semuanya ditentukan oleh protokol Singapura. Kita ni tetamu ikut je lah…,” tulis Rizal di laman Facebook.


Selain itu, Rizal turut menjelaskan satu lagi gambar yang memperlihatkan Rosmah seolah-olah satu-satunya isteri ketua pemimpin yang hadir pada sambutan tersebut.

Demi memuaskan hati ramai, Rizal berkongsi gambar lain yang menunjukkan ketua negara dan kerajaan lain turut diiringi oleh isteri-isteri masing-masing.


“Datin Sri Rosmah satu-satunya isteri ketua negara yang hadir?

“Anda tengoklah sendiri gambar Utusan Malaysia hari ni.. Isteri Naib Presiden Indonesia ada, Vietnam dan New Zealand pun bawak.. daripada 8 Ketua Negara/Wakil yang hadir, 4 bawak pasangan masing-masing.. pastu Isteri PM Singapura pun ada..,” tulis Rizal lagi.

Dalam pada itu, Rizal turut meluahkan pendapatnya tentang banyak lagi benda lain yang lebih penting, namun beliau terpaksa menjelaskannya sebab ramai telah memainkan perkara tersebut.


0 comments:

Post a Comment